Mikä ihana sunnuntai: kasa tekemättömiä koulujuttuja pöydällä ja olen yksin kotona. Kerrankin siis opiskelurauha ja keskittyminen mahdollista. Mitäkö minä teen? Seikkailen Huuto.netissä katselemassa vaunuja, selaan läpi kaikki mahdolliset odotus- ja haluamisketjut ja lopulta päädyn bloggaamaan. Kaipa ne kouluhommat vielä joskus valmistuu. Ehkä. Tai jotain.

Perjantaina ehdin jo pelästyä. Kesken koulupäivän tuli tosi huono olo ja pikaisella pulssin mittauksella sain tulokseksi vähän päälle 120. Pyysin opettajaa mittaamaan verenpaineen, joka sekin oli aikalailla koholla mun lukemiin verrattuna. Neuvolassa pari viikkoa sitten paineet oli 107/70 ja nyt mentiin lukemissa 125/97. Soitin siis neuvolaan, josta kehottivat soittamaan synnärin päivystykseen, kun tuo alapaine oli noin korkealla. Siellä sitten konsultoivat lääkäriä, joka totesi, ettei asialla ole välttämättä mitään tekemistä raskauden kanssa, mutta että se kannattaa tsekata ihan normi terveyskeskuksessa. Siellä sitä sitten mittailtiin ja ihmeteltiin, mutta koska sydänfilmissä ei mitään häikkää ollut, niin ei jatkotoimenpiteitä. Se ilta meni siis ihan vain lepäillessä ja huomasinkin olon jotenkin helpottuvan, kun kävi makuulle. Viikonlopun aikana pulssi on huidellut ajoittain kovissakin lukemissa, mutta tasaantuu sitten hetkisen päästä itsekseen, joten vaikea on tietää mistä loppujen lopuksi on kysymys. Toivottavasti ei mistää kovin vakavasta.

Sintti kuitenkin on kovasti liikkeessä ja sai emonsa jopa hereille potkimalla tänään, joten eiköhän kaikki sillä rintamalla ole ihan ok. Miäskin on jo jonkun aikaa tuntenut potkut ja kokeilipa yhtenä iltan kuulla sykkeitäkin ihan paljaalla korvalla ja arvatkaa mitä? Ne kuului! Sintin isosisko kävi eilen vierailulla ja halusi myös sykkeitä kuunnella (tosin dopplerilla) ja pelästyi ihan tosissaan, kun sai potkunkin.

Kaiken kaikkiaan olen tainnut edetä tällä uskalluksenjanalla askelen eteenpäin ja olen ihan koukussa noihin tarvikesivustoihin. Yhtään en hahmota mitä me tarvitaan ja mitä se kaikki saisi maksaa, mutta on niitä silti kiva katsella :). Tarkoitus oli mennä käväisemään Lapsimessuilla parin viikon päästä ja saada sieltä vähän vinkkejä tulevaan, mutta taidan jättää messut väliin ja ihan vaan yrittää keskittyä muuttoon ja kouluun senkin ajan. Tai seikkailla vaunusivustolla...

Raha-asioista olen stressannut liiankin kanssa viimeaikoina, mutta hukkaan meni sekin stressaus. Sain töitä touko-kesäkuuksi osastolta, joka ei ole kovin vaativa fyysisesti, joten eiköhän sekin siitä suttaannu. Osastonhoitaja on täysin tietoinen tilanteestani, joten vaikka välillä mietinkin, että jaksanko ja voinko jäädä saikulle, jos tarve vaatii, yritän rauhoittaa mieltäni sillä, että osastonhoitaja on kohdallani ottanut ihan tietoisen riskin.