Perusystävällismielisenä ihmisenä päätin jakaa pari hyväksi havaittua raskautumisvinkkiä ihan ilmaiseksi. Havaitseminen on tapahtunut tänään (tai siis eilen, koska kirjoittelun aikana vrk tulee vaihtumaan), joten aika tuoreella mennään.

1. Ala pitämään blogia. Tyhjennä siihen kaikki sielusi harmaat ja synkät alueet ja oikein ryve maailman epäoikeudenmukaisuudessa ja elämän epäreiluudessa. Oksenna blogiin kaikki mieltäsi painavat asiat ja tyhjennä munanjohtimesi turhasta katkeruudesta ja kaunasta. Yritä vaikuttaa positiiviselta, mutta älä tee sitä rehellisyyden kustannuksella. Toistan: Ala pitämään blogia.

2. Sen jälkeen, kun olet alkanut pitämään blogia, ilmottaudu vetämään raskautumisprojektia oikeastaan sen kummemmin tietämättä mihin olet pääsi pistämässä. Tai siis, kysymyshän on kaikessa yksinkertaisuudessaan vertaistuen tarpeesta ja sen tarjoamisesta, mutta vaikka et ihan tarkkaan olisi tukea osannutkaan vielä määritellä, laita sormi näppikselle ja yhdistele blogeja ja ihmisiä ja toivo parasta. Jos mahdollista, tarjoudu hommaan ajattelematta kiertosi pituutta ja kiertopäiviä. Tai ajattele ja laske kiertosi hyvinkin tarkkaan ja kerää projekti kasaan ihan kierron loppupäivillä. Unohda se mahdollisuus, että voisit ehkä joskus jostakin kierrosta saada kauan kaivatun plussan tai ainakin haamun...

Muutamana jo ohikiitäneenä päivänä olen havainnut pientä jomotusta tissi-osastollani. Joskus muinoin nuo kummalliset naiseuden symbolit kipeytyivät aikalailla heti oviksen mentyä, mutta muutamassa viime kierrossa ne ovat eläneet jokseenkin omaa elämäänsä, josta minulla ei ollut kovinkaan kokonaisvaltaista käsitystä. Niin siis kiinnitin huomiota siihen tässä päivänä muutamana, että tissini ovat jotenkin aran ja kivuliaan oloiset. Eivät tosin nännit, kuten raskausoirelistaus millä tahansa vauva-sivulla antaa oireeksi ymmärtää, mutta ovat siis kuitenkin kipeät. Tissit ovat myös hieman turpeat, mikä ei sekään ole ihan perin harvinaista oviksen mentyä. Viime kuukausina olen päässyt paheestani laskea kp:ä ja miettiä testipäiviä, mutta jostain käsittämättömästä syystä tuli eilen mieleeni poiketa apteekkiin. Mukaan tarttui Apteekin oma raskaustesti, jonka aioin aamun pissapanttauksen jälkeen tehdä. Panttauksen tavoite oli ruhtinaalliset neljä tuntia, mutta kokeilepa itse olla koko yö pissimättä superkylmässä terveydenhuoltoalan laitoksessa, jossa mikään ei muu ei pidä edes jollakin tavoin sulana, kuin lämmin tee. No joo, kahden tunnin panttauksen jälkeen kupla otsassani oli sitä luokkaa, että meinasin tuikata testin suoraan silmien väliin. Lyhyestä virsi kaunis: testiin piirtyi hailea, mutta selkeästi nähtävä haamu (niin, siis päädyin perinteisempään testausmenetelmään, enkä sitten tuikannut sitä silmien väliin. Ihan vain selvennyksen vuoksi mainittakoon). Seuraavat tunnit työvuorosta menivätkin sitten siihen, että kävin vähän päästä kurkkimassa repun taskuun peläten, että kallisarvoinen viiva testistä katoaa. Vaan ei se kadonnut. Se pysyi.

Umpiväsyneenä, mutta silti ylikierroksilla ollen, poikkesin kotomatkallani apteekkiin (okei, kahteen. Mutta kun siellä ekassa oli niin huono valikoima) ja kotiin päästyäni ei muuta, kun pissamuki (=tarkoitukseen vihitty valkoinen muovimuki, joka asuu kylpyhuoneen kaapin päällä) käteen ja testi toiseen. FirstSignal näytti myös pienen pienen haamun, eikä PregCheck jäänyt haamuilussaan yhtään huonommaksi.

Aamun pöpperössä osasin laskea kp:n olevan 26, kun kiertoni ovat viime aikoina noudattaneet 27-28 päivää, mutta raskausviikkoja kuvittelin olevan 3+6. Paremmin hereillä ollessa annoin laskurin tehdä vaikean laskutoimituksen ja minäkin siis tajusin, ettei viikkoja voi millään olla enempää, kuin 3+4. JOS mitään viikkoja nyt siis on olemassakaan tässä ruumiissa haamuista huolimatta. Mutta pointtini siis on, että on lähes ihme, että testissä edes mitään haamuun vivahtavaa näkyy vielä tässä vaiheessa. Siis jos nyt mitään "vaihetta" on.

Jatko tähän haamuasiaan selvinnee loppuviikon aikana, joten ei siitä sitten tässä vaiheessa sen enempää. Maailmanparhaan Miähen sanoin: "Nauran sisäänpäin koko ajan."

Talvenihmeitä olen edelleen halukas vetämään, jos sellainen kunnia minulle suodaan. Mukaan on ilmoittautunut mukava määrä ihmettelijöitä, joten eiköhän me saada runsas ja plus-merkkinen saalis parin kuukauden päästä. Mukaan toki edelleen mahtuu, joten viestiä/kommenttia Navan suuntaan ja pääset mukaan.